Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Жовтневому районному суді Миколаївської області проведено «День відкритих дверей» для школярів

07 червня 2018, 11:53

1 червня 2018 року Жовтневим районним судом Миколаївської області проведено «День відкритих дверей».

В рамках заходу з навчальним візитом до суду завітали учні 10 А класу Миколаївського юридичного ліцею з вчителем «Захисту Вітчизни» Сакевичем Валерієм Івановичем.

В ході заходу суддею-спікером Глубоченком Сергієм Михайловичем та керівником апарату суду Соколовою Наталею Миколаївною проведено оглядову екскурсію судом та оглянуто зали судових засідань, камери для утримання обвинувачених (підсудних), засуджених, відвідано канцелярію суду.

Учні приймали участь у якості слухачів під час розгляду справи про адміністративне правопорушення, пов’язане з вчиненням насильства в сім’ї під головуванням судді Глубоченка С.М.

Суддя-спікер розповів про специфіку роботи та порядок розгляду справ у суді І інстанції, цікаві історії з буденного життя нашого суду.

Під час розповіді відбувалася жвава дискусія – у учнів виникало безліч питань, які стосувалися довіри до суду, застосування заходів примусу, ролі  судді в процесі. Більш за все їх зацікавив «Суд присяжних» (як набути статусу присяжного та розгляд справ за їх участю в суді).

Увагу учнів було акцентовано на символах судової влади та продемонстровано суддівську мантію, нагрудний знак, які вони охоче приміряли та відчули себе в ролі судді.

Залишали школярі приміщення суду в піднесеному настрої та надзвичайно задоволені активним спілкуванням.

 

 

За повідомленням прес-служби суду