Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 роки позбавлення волі – вердикт суду за ДТП із смертельним наслідком 

07 червня 2018, 10:11

1 червня 2018 року Красилівським районним судом Хмельницької області засуджено до 4 років ув’язнення 22- річного громадянина С., який , перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння,  в серпні 2017 року скоїв ДТП на власному автомобілі «Audi A4» на «єврономерах» в м. Красилові по вул.. Перемоги. Внаслідок аварії пасажир, який знаходився на задньому сидінні автомобіля, помер від численних травм.

Судом встановлено, що дорожньо-транспортна пригода сталась через грубе порушення ПДР, зокрема - через несправність автомобіля (зношення шин,  встановлення шин різних моделей, несправність гальмівної системи), значне перевищення швидкості, що призвело до того, що нетверезий водій не впорався з керуванням. Під час повороту він допустив наїзд на бордюрний камінь і, як наслідок,  втратив контроль на керуванням авто, внаслідок чого  «євробляшанка»  з’їхала в кювет і перекинулась.

При призначенні обвинуваченому покарання суд врахував обставини, які пом’якшують та обтяжують його покарання; дані про особу обвинуваченого, а саме те, що він неодружений, утриманців не має, вперше притягується до кримінальної відповідальності, має постійне місце проживання, є військовослужбовцем за контрактом, приймав участь в АТО, по місцю проживання та служби характеризується позитивно.

Позов матері, яка втратила єдиного сина, судом задоволено повністю і стягнуто в її користь 381 920 грн. моральної шкоди.

 

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

 

За повідомленням прес-служби суду