Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Миколаївської області повернув скаргу прокуророві щодо інспектора Вознесенської виправної колонії

07 червня 2018, 09:05

05 червня 2018 року суддя  Апеляційний суд Миколаївської області  Темнікова В.І.  розглянула апеляційну скаргу прокурора на постанову Вознесенського районного суду Миколаївської області від 23 травня 2018 року відносно Бурядника С.В., який працює молодшим інспектором відділу нагляду і безпеки Державної установи «Вознесенська виправна колонія № 72».

Згідно протоколу, Бурядник С.В., як суб’єкт правопорушень, пов’язаних з корупцією, в порушення вимог закону, не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупцією у встановлений законом термін про суттєві зміни в майновому стані – отримання у спадщину нерухомого майна.

Суд першої інстанції провадження у справі щодо інспектора колонії закрив за відсутністю складу адміністративного правопорушення. Встановлено, що в момент отримання свідоцтва про право власності на спадщину та державну реєстрацію прав на нерухоме майно нормативна грошова оцінка земельних ділянок Буряднику С.В. відома не була.

Прокурор не погодився з судовим рішенням і подав в апеляційну інстанцію скаргу.

Однак, вивчивши матеріали апеляційний суд вказав, що стаття 250 КУпАП передбачає право прокурора перевіряти правильність застосування відповідними органами (посадовими особами) заходів впливу за адміністративні правопорушення. Такими заходами примусового характеру, пов’язаними з обмеженням особистої свободи громадян, фактично є лише адміністративний арешт. Однак, за правопорушення, пов’язані з корупцією, він не застосовується.

Апеляційна інстанція дійшла висновку, що прокурор не наділений повноваженнями оскаржувати вказану постанову, тому у прийнятті апеляційної скарги відмовила, повернувши її прокуророві.

Постанова є остаточною й оскарженню не підлягає.

 

Прес-секретар апеляційного суду