Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За крадіжку велосипеда та погрозу поліцейським – 4 роки позбавлення волі 

07 червня 2018, 09:03

Новокаховським міським судом Херсонської області розглянуто кримінальне провадження щодо чоловіка, який обвинувачувався у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст. 263 КК України: носіння, придбання вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської) без передбаченого законом дозволу, ч. 3 ст. 185 КК України: таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, поєднана з проникненням у інше приміщення, ч.1 ст. 345 КК України: погроза вбивством, насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

В ході слідства було встановлено, що в лютому цього року громадянин, повертаючись після опівночі з роботи додому, шляхом зламу замку та віджиму металопластикових дверей, незаконно проник до приміщення одного з магазинів м. Нова Каховка, звідки таємно викрав велосипед, який перевіз у двір будинку неподалік. Там він не виявив ключі від своєї оселі, тому повернувся до приміщення магазину, щоб їх знайти.  

Спускаючись сходами, чоловік почув голоси, зрозумівши, що вони належать працівникам поліції, які зайшли до приміщення магазину. Коли поліцейські його побачили, громадянин дістав пістолет, який знайшов приблизно за 1-2 тижня до згаданих подій і носив при собі для самозахисту, та, маючи на меті налякати працівників поліції, здійснив два постріли у бік від них, при цьому висловившись нецензурно на їх адресу, після чого був затриманий.

Обвинувачений вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю. При призначенні покарання обвинуваченому суд встановив обставини, які пом'якшують та обтяжують покарання, характер та ступінь тяжкості вчинених злочинів, особу обвинуваченого.

Вироком Новокаховського міського суду Херсонської області за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 345 КК України, обвинуваченому остаточно було призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до апеляційного суду Херсонської області протягом 30 днів з дня його оголошення і станом на 06 червня 2018 року не набрав законної сили.

Ознайомитись з судовими рішеннями Новокаховського міського суду Херсонської області, внесеними до Єдиного державного реєстру судових рішень, можна за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням прес-служби суду