Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді обговорили подальшу співпрацю з програмою USAID 

05 червня 2018, 16:11

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська провела зустріч з представниками програми «Нове правосуддя» (USAID) (далі – Програма), під час якої учасники обговорили основні напрями подальшої співпраці.

Валентина Данішевська привітала гостей і подякувала за тривалу й потужну підтримку Програми. Багаторічна співпраця з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) позитивно впливає на проведення судової реформи в Україні, метою якої є зміцнення довіри громадян до судової влади.

Натомість заступник директора офісу демократії та врядування USAID Деніел Райан нагадав, що у США високо оцінили зміни, які відбуваються в Україні. Представники Програми й надалі готові надавати допомогу Верховному Суду у вирішенні нагальних питань та ділитися досвідом. Серед експертів, які будуть залучені до подібних консультацій – голова Десятого апеляційного окружного суду США Тімоті Тимкович і суддя Верховного суду США Ніл Горсач.

Керівник Програми Девід Вон наголосив, що основними напрямами співпраці між  USAID та Верховним Судом є уніфікація судової практики, стандартизація структурного та змістового наповнення рішень суду, комунікаційна та інформаційно-просвітницька діяльність серед громадян, судове адміністрування та антикорупційна діяльність.

Учасники зустрічі детально обговорили питання щодо підвищення довіри громадян до судової влади. Зокрема, йшлося про залучення до відкритого діалогу представників неурядових громадських організацій та інформування суспільства про повноваження і роботу Верховного Суду. Валентина Данішевська звернула увагу на важливість проведення тренінгів не лише для суддів, а й для працівників апарату суду.

У заході також взяли участь керівник програм розвитку демократії та врядування Відділу сприяння розвитку демократії та врядування Регіональної місії USAID в Україні, Білорусі, Молдові та на Кіпрі Олександр Піскун, координатор Програми Енн Гоппер, спеціаліст з управління програмами у сфері протидії торгівлі людьми і верховенства права (USAID/Україна) Тетяна Тимошенко та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.

 

За повідомленням прес-служби суду