Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Ватутінському міському суді Черкаської області проведено "День відкритих дверей"  

05 червня 2018, 15:39

Із метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, у Ватутінському міському суді Черкаської області запроваджено проведення дня відкритих дверей.

Проведення даного заходу вже стало доброю традицією в нашому суді. Неодноразово нас відвідували учні шкіл, училищ та ліцею.

Так, 05 червня 2018 року в суді було проведено День відкритих дверей на тему: «Відповідальність неповнолітніх. Види відповідальності неповнолітніх.»

Дана тема є актуальною для молоді, а тому вона була обрана по проханню заступника по виховній роботі Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Ватутінської міської ради Черкаської області Гревцової Лілії Леонідівни До суду завітали учні 8 та 10 класів Ватутінської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Ватутінської міської ради Черкаської області разом із вчителем історії та правознавства Літіченко Тетяною Павлівною та вчитем хімії Микитченко Надією Петрівною. У заході взяло участь 40 дітей.

Також в даному заході прийняв участь депутат Ватутінської міської ради Черкаської області Підцерковний Євгеній Іванович.

Гостей зустріла помічник судді (прес-секретар суду) Горбатко Світлана Олексіївна, яка провела невеличку екскурсію приміщенням суду та ознайомила присутніх з планом проведення заходу. Після чого учнів, їх вчителів та гостей було запрошено до зали судових засідань, де їх було ознайомлено з правила поведінки в приміщенні суду та було проведено тематичну бесіду на тему: «Відповідальність неповнолітніх. Види відповідальності неповнолітніх.»

Заступник керівника апарату суду Вечірко Оксана Юріївна роз’яснила учням, як потрібно поводитися в громадських місцях, з метою запобігання вчиненню правопорушень неповнолітніми.

В залі судових засідань учні переглянути презентацію на тему «Відповідальність неповнолітніх». Було наведено приклади розгляду кримінальних та адміністративних справ у Ватутінському міському суді Черкаської області.

Також діти мали нагоду ознайомитися з презентацією на тему: «Права та обов’язки дитини». Кожна держава повинна піклуватись про своїх громадян: про чоловіків і жінок, багатих і бідних; про людей усіх національностей, будь – якого кольору шкіри – в тому числі про маленьких громадян. Діти були ознайомлені з основними статтями Конвенції про права дитини та з правами та правилами поведінки підлітка у разі затримання поліцією.

В ході спілкування учні та вчителі задавали питання щодо міри покарання неповнолітніх, щодо їх перебування на обліку та щодо умовного відбування покарання неповнолітніми та на іншу тематику.

Також помічник судді розповіла про категорії справ, які розглядаються судом та законодавство, що регулює їх розгляд. Коротко ознайомила учнів з основними кодексами України.

Учні 10 класу були присутні у відкритому підготовчому судовому засіданні у кримінальному провадженні по обвинуваченню громадянина Т. за ч.1 ст.125 КК України – умисне легке тілесне ушкодження.

День відкритих дверей приніс користь та задоволення як учням, їх вчителям, так і працівникам суду, вони отримали багато важливої і цікавої інформації та ряд позитивних емоцій.

На завершення ми побажали учням успіхів у навчанні та виборі майбутніх професій та запросили до подальшої співпраці. Ми завжди відкриті до спілкування та раді вітати гостей!

За повідомленням прес-служби суду