Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Херсонської області залишив під вартою керівника «РІА Новини-Україна»

04 червня 2018, 14:46

01 червня 2018 року Апеляційним судом Херсонської області було розглянуто кримінальне провадження за апеляційними скаргами захисників в інтересах підозрюваного Кирила Вишинського, керівника «РІА Новини-Україна», на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 17.05.2018 року про обрання запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою.

В апеляційних скаргах захисники посилалися на незаконність ухвали слідчого судді у зв’язку з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження, істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону.

Заслухавши суддю-доповідача щодо суті поданих апеляційних скарг, доводи захисників та підозрюваного, думку прокурора, перевіривши матеріали провадження та доводи апеляційних скарг, колегія суддів дійшла висновку, що прийняте слідчим суддею рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного Кирила Вишинського відповідає вимогам КПК України і підтверджується наявними у кримінальному провадженні матеріалами.

Під час апеляційного розгляду не встановлено порушень кримінального процесуального закону при розгляді клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу щодо підозрюваного. 

За результатами перегляду оскаржуваної ухвали апеляційні скарги захисників підозрюваного залишені судом апеляційної інстанції без задоволення, а ухвала слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 17.05.2018 року - без змін.

Отже, підозрюваний залишатиметься під вартою до 13.07.2018 року включно.

 

За повідомленням прес-служби суду