Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скадовський районний суд Херсонської області розглянув справу щодо дезертирства 

04 червня 2018, 09:25

30 травня 2018 року Скадовським районним судом Херсонської області ухвалено вирок солдату, який, в умовах особливого періоду, самовільно залишив військову частину з метою ухилення від військової служби, тобто вчинив дезертирство.

 

Громадянин В. обвинувачувався за частиною 3 статті 408 Кримінального кодексу України у тому, що будучи військовослужбовцем військової служби за мобілізацією у військовій  частині, яка розташована у м. Миколаїв, 19 травня 2015 року, умисно, в порушення статутних вимог, самовільно залишив військову частину та ухилився від військової служби до 28 березня 2018 року, перебуваючи в цей період в м. Скадовську Херсонської області.

У судовому засіданні громадянин В. щиро розкаявся у вчиненому, вину визнав повністю та пояснив, що дійсно 19.05.2015 року самовільно залишив військову частину розташовану та поїхав до співмешканки, повертатись на військову службу не збирався.

При призначенні покарання суд врахував  особу громадянина В., який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, прийняв до уваги ставлення обвинуваченого до скоєного, наявність пом’якшуючої покарання обставини та відсутність обтяжуючих покарання обставин, те що він вперше вчинив умисний тяжкий злочин, суд прийшов до висновку що виправлення громадянина В. можливо без ізоляції його від суспільства.

Вироком суду громадянина В. засуджено за частиною 3 статті 408 Кримінального кодексу України з призначенням покарання у вигляді 5 (п’яти) років позбавлення волі. Та на підставі статті 75 КК України звільнено від призначеного покарання з випробувальним строком на 1 рік.

 

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Херсонської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Пошук в ЄДРСР судового рішення по вказаному провадженню можна здійснити за номером 663/887/18.

 

За повідомленням прес-служби суду