Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Білопільського районного суду Сумської області взяла участь у презентації американського досвіду роботи з неповнолітніми у контакті чи конфлікті із законом 

04 червня 2018, 08:50

01 червня 2018 року суддя-спікер Білопільського районного суду Сумської області Замченко А.О. взяла участь у презентації американського досвіду роботи з неповнолітніми у контакті чи конфлікті із законом, яка відбулася на базі Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх. Подію провів Мін’юст спільно з Програмою USAID «Нове правосуддя», на якій була представлена практика Громадських центрів правосуддя США.

США має чималий досвід застосування відновного правосуддя та альтернативних заходів покарання неповнолітніх. Крім того, значна увага приділяється ефективній ресоціалізації неповнолітніх, що дозволяє їм бути відповідальними громадянами та членами суспільства. Значних успіхів вдалося досягти завдяки налагодженій співпраці між судами та громадянами. За результатами зустрічі учасники визначили як схожі програми можуть бути впроваджені в Україні.

Під час заходу Алекс М. Келебріз, головуючий суддя Громадського центру правосуддя Ред Гук (Бруклін, штат Нью-Йорк), та його заступниця Вівіана Ґордон представили програми Центру, які включають медіацію та громадську службу. Окрім того, вони розказали про суд у справах неповнолітніх, де підлітків навчають розглядати реальні справи за участі їхніх однолітків.

Також під час заходу виступли Хізер Дей - директорка молодіжних програм Громадського центру медіації Краун Гайтс (штат Нью-Йорк), та Ханна Манґолін - координаторка волонтерів Програми правової допомоги Центру. Вони поділилися досвідом керування програмами волонтерів, які безоплатно надають правову інформацію та підтримку, а також послуги з перенаправлення для людей (зокрема, підлітків), які опинилися у складних життєвих обставинах.

За повідомленням прес-служби суду