Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Старовижівський районний суд Волинської області спростовує недостовірну інформацію, розміщену інформаційним агентством «Волинські новини»

01 червня 2018, 12:30

31.05.2018 р. інформаційним агентством «Волинські новини» було розміщено повідомлення «У СТАРОВИЖІВСЬКОМУ РАЙОНІ – ПРОБЛЕМИ З ПОХОВАННЯМИ». У зв’язку з тим, що зазначена інформація не перевірена, а викладена зі слів депутата обласної ради Бегаля Михайла Григоровича та  не відповідає дійсності, прес-служба Старовижівського районного суду Волинської області вважає за необхідне зазначити про таке.

Зборами суддів Старовижівського районного суду Волинської області 22 грудня 2016 року обрано слідчого суддю. На даний час в суді правосуддя здійснюється одним суддею, який і виконує обов’язки слідчого судді.

Відповідно до КПК України клопотання про проведення слідчих дій розглядаються Старовижівським районним судом Волинської області без порушення строків. Клопотання про проведення судово-медичної експертизи суд розцінює як пріоритетні та розглядає не пізніше ніж 2 години з моменту надходження, тобто невідкладно.

А тому інформація про відсутність слідчого судді та поховання небіжчиків на 4 чи 5 день після смерті з вини слідчого судді (абзац перший публікації) не відповідає дійсності.

Орім цього, прохання до журналістів агентства «Волинські новини»  - у випадку необхідності роз’яснення інформації, яка стосується діяльності Старовижівського районного суду Волинської області в цілому та слідчого судді зокрема, звертатись за коментарями до судді-спікера.

 

 За повідомленням прес-служби суду