Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ямпільським районним судом Сумської області проведено "День відкритих дверей" для школярів  

01 червня 2018, 11:52

У Ямпільському районному  суді вже стало гарною традицією проведення Дня відкритих дверей. Такий захід проводиться щороку з метою набуття учнями навчальних закладів необхідних знань про діяльність та організацію роботи місцевого суду, підвищення рівня поінформованості про право кожного громадянина на звернення до суду, а також для підвищення рівня правової культури і правової освіти молоді, формування у них поваги до Права.

Відвідувачами даного заходу були учні 6-го класу Ямпільської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе: оглядову екскурсію приміщенням суду, ознайомленням з проектом «Електронний суд», використанням відеоконференцзв”язку, веб-сайтом суду, оглядом робочих кабінетів, залів судових засідань, ознайомлення з діяльністю  суду, ознайомлення з історичною довідкою, проведення конкурсів.

Розпочинаючи даний захід керівник апарату Винокурова Д.В. стисло ознайомила дітей з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на підвищення рівня довіри до суду.

Головний спеціаліст з інформаційних технологій суду Малашенко І.Ю.  наглядно продемонстрував роботу автоматизованої системи документообігу суду, веб-сайту суду та можливості Електронного суду.

В канцелярії суду старший секретар суду Ждан О.О. розповіла про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними. Порядок ведення обліково-статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.

 

Судовий розпорядник суду Поправко В.М. розповіла про що слід пам’ятати під час перебування в суді,  як поводити себе  під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил  поведінки у суді. 

Після цього на дітей чекала цікава розповідь голови суду О.В. Сатарової про символи правосуддя та про роботу служителів Феміди. Було проведено модельне засідання, на якому було розглянуто матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності правопорушника, який  вчинив хуліганські дії та винесене рішення по справі. Діти мали змогу приміряти судівський знак і мантію та сфотографуватися з головою суду.

На свято було запрошено представника  Ямпільського відділу поліції ГУ НП України в Сумській області Поліщука П.А., який провів виховну бесіду, зазначивши про обов’язок дотримання норм та правил поведінки, про відповідальність дітей перед законом та притягнення батьків до відповідальності через неналежне виконання ними батьківських обов’язків.

Із великим захопленням школярі виконували завдання гри: «Чорний ящик», «Права дітей», «Шикуйсь!». І діти, й працівники суду отримали величезне задоволення. В кінці заходу учні подякували керівництву суду за проведений захід та на згадку про День відкритих дверей зробили колективне фото.

За повідомленням прес-служби суду