Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив Саакашвілі у задоволенні позову до ДМС щодо його реадмісії

01 червня 2018, 11:30

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянувши адміністративну справу за позовом Міхеіла Саакашвілі до Державної міграційної служби України, Адміністрації державної прикордонної служби України, ухвалив рішення – відмовити Міхеілу Саакашвілі у задоволенні позовних вимог. Як відомо, Саакашвілі просив суд визнати незаконним рішення ДМС про його реадмісію до Республіки Польща; визнати незаконними дії ДМС та ДПС з реадмісії, а також позивач просив суд зобов’язати ДМС скасувати відповідне рішення.

Фактичними обставинами справи, встановлено, що 10 вересня 2017 року в пункті пропуску через державний кордон України «Шегині» Міхеіл Саакашвілі здійснив незаконний перетин державного кордону України з Республіки Польща в Україну без дозволу відповідних органів влади. Факт незаконного перетину державного кордону підтверджується судовими рішеннями, які набрали законної сили, а саме постановою Мостиського районного суду Львівської області, яка залишена без змін відповідною постановою апеляційного суду Львівської області.

Окружним адміністративним судом міста Києва з наданих сторонами документів встановлено, що реадмісія Саакашвілі, як особи, що незаконно перебуває та території України, здійснювалася за стандартною процедурою ініційованою ДМС, на  підставі Угоди між  Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію і  ратифікованої відповідним  Законом України. Водночас, судом встановлено, що за результатами розгляду відповідного запиту, польська сторона надала згоду на реадмісію Саакашвілі, про що повідомила ДМС листом, копія якого наявна в матеріалах адміністративної справи.

 

За повідомленням прес-служби суду