Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом притягнуто до відповідальності депутата Тлумацької міськради за порушення, пов’язане з корупцією 

01 червня 2018, 09:01

     30 травня 2018 року постановою Тлумацького районного суду Івано-Франківської області, за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язаного з корупцією, складеного Управлінням захисту економіки в Івано-Франківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, до адміністративної відповідальності притягнуто одного депутата Тлумацької міської ради об’єднаної територіальної громади.

    Встановлено, що 16.09.2017 року він придбав рухоме майно у вигляді автомобіля, що перевищує поріг у 50 прожиткових мінімумів доходів громадян встановлених на 01.01.2017 року (80000,00 грн.), та в порушення ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані, чим вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією,  передбачене ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.                                                                                                  

   Так, суд, вислухавши пояснення особи, відносно якої складено протокол про адміністративне правопорушення, заслухавши думку прокурора, та перевіривши матеріали справи, врахувавши характер вчиненного правопорушення, особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, ступінь її вини, позитивну характеристику, відсутність обставин, що обтяжують відповідальність, визнав його винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень 00 копійок.    

 

За повідомленням прес-служби суду