Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Шосткинського міськрайонного суду взяла участь в засіданні круглого столу щодо системи опіки над дорослими недієздатними особами 

01 червня 2018, 08:42

    31.05.2018 року суддя-спікер Шосткинського міськрайонного суду Сумської області Прачук Олена Василівна взяла участь у засіданні круглого столу «Опіка чи піклування? Правильний вибір в умовах законодавчих змін».

      Захід проводився в Шосткинській міській Малій академії наук учнівської молоді Шосткинської міської ради Сумської області в рамках програми ВГО «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень» «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів…» за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України та Фонду соціального захисту інвалідів.

       У програмі також брали участь представники Шосткинської міської ради, ВГО «Коаліція», Шосткинської центральної районної лікарні, ГО «Турбота».

      На засіданні розглядалися питання системи опіки над дорослими недієздатними особами. Відповідно до програми круглого столу, учасники обговорювали такі теми: «Нові часи-нові виклики у правозахисті осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень»; концепція розвитку охорони психічного здоров’я на період до 2030 року; системи опіки: правові обмеження (порівняння зі статтею 12 Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю); надання психіатрічної допомоги в сучасних умовах; принципи комунікації з особами з інтелектуальними порушеннями.

 

За повідомленням прес-служби суду