Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колектив Дніпропетровського окружного адміністративного суду привітав вихованців дитячого центру « Довіра» 

01 червня 2018, 08:18

Сьогодні, напередодні свята «Міжнародного Дня захисту дітей», який традиційно відзначається 1 червня, колективом Дніпропетровського окружного адміністративного суду  було організовано благодійну акцію для дітей- сиріт КЗ соціального захисту «Центр соціальної підтримки дітей «Довіра» Дніпровської міської ради.

 

Представники суду відвідали дитячий центр, який був створений у 1997 році як дитячий будинок. Нині в закладі перебувають діти, які опинились у складних життєвих обставинах, та діти-сироти.

Зараз на вихованні в центрі знаходиться сорок чотири дитини, віком від 4 до 17 років. Всі вони дуже потребують не тільки уваги та підтримки дорослих, а й простих дитячих радощів.

 

З теплими словами вітання до діточок звернувся в.о. голови Дніпропетровського окружного адміністративного суду Андрій Коренев та побажав дітям рости здоровими, щасливими і успішними, а дорослим подякував за теплу атмосферу, яку вдалося створити в дитячому центрі, і сердечну підтримку цих маленьких дітей у складні хвилини їхнього життя.

«Важливо не тільки привезти подарунки та пограти з дітьми в корисні ігри, а й поспілкуватися, вислухати, почути та  підтримати цих діточок. Чужих дітей не буває, і кожна з них так цього потребує», - зазначив Андрій Олексійович.

 

Судді Валерія Чорна, Дмитро Павловський, Вікторія Віхрова, Світлана Ніколайчук, Віктор Олійник окремо поспілкувався з наймолодшими дітками закладу. А з групою підлітків, які дуже цікавляться спортом обговорили, якого спортивного інвентарю їм не вистачає, і які вони мають плани на майбутнє, та запропонували свою підтримку.

Діти задавали багато питань суддям, наприклад: «А чи важко працювати суддею? І чи довго потрібно вчитися?»  Судді залюбки відповідали дітям.

 

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України Валерія Чорна, розказала про особливості професії судді. Наголосила на старанному відношенні до навчання у школі, щоб потім мати змогу успішно скласти іспити, та поступити на юридичні факультети до Вишів, і в майбутньому стати суддями.

 

 

Працівники суду привезли вихованцям центру «Довіра»  багато солодощів і фруктів. Кожній дитині подарували окремі індивідуальні подарунки, які підбиралися з урахуванням особливостей дитячого характеру та віку - іграшки, конструктори, ляльки, розмальовки, розважальні набори для творчості, канцтовари, книжки. Дитячим групам подарували шахи та шашки, настільні ігри «Монополія» та «Ерудит», оскільки такі ігри є корисними для розвитку логічного мислення. Набори для гри у бадмінтон та настільний теніс. Для молодшої групи –  баскетбол на свіжому повітрі. Настільні ігри - морський бій, хокей, Джанга, Бінго тощо. Такі подарунки для дітей ніколи не бувають зайвими!

 

Спілкування з дітками пройшло дуже зворушливо. На думку колективу суду такі зустрічі з дітьми повинні стати доброю традицією. Тож домовились про наступну зустріч, та зробили фото на пам'ять. Адже дарувати подарунки – завжди приємно. А особливо приємно дарувати їх дітям.

 За повідомленням прес-служби суду