Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Саксаганському районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області проведено «День відкритих дверей»

31 травня 2018, 14:24

     Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області завжди радий вітати у своїх стінах юних правників. 30 травня 2018 року, з метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя, в межах навчальної практики було проведено День відкритих дверей. Суд відвідали  учні криворізької спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням права № 70, які були зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

 

 

 

     Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду, роботу  з  ними  в  програмі  Д-3, реєстрацію справ різних категорій, ведення обліково–статистичних карток, звернення до виконання судових рішень.

     Працівниками суду у доступній для дітей формі, було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

     Учні мали змогу оглянути зали судових засідань, кабінети працівників апарату суду.

     Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області і надалі сприятиме налагодженню зв’язків із громадськістю на сучасному етапі реформування судової системи.

 

За повідомленням прес-служби суду