Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 липня відбудеться судове засідання за позовом Василя Німченка до Вікторії Сюмар щодо інциденту пов’язаного із журналістами програми «Схеми»

31 травня 2018, 12:56

Відбулося підготовче судове засідання у справі за позовом народного депутата Василя Німченка до Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту пов’язаного із журналістами програми «Схеми».

У підготовчому засіданні представник позивача підтримала заявлені вимоги в повному обсязі, водночас відповідач у підготовче засідання не з’явилась. Судом було проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного, безперешкодного розгляду справи по суті і закрито підготовче провадження.

Розгляд справи по суті призначено на 4 липня.

Як відомо, позивач просить суд визнати протиправними дії Голови Комітету Вікторії Сюмар  щодо втручання  у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Також позивач просить суд зобов’язати Голову відповідного парламентського комітету, утриматись у подальшому від вчинення таких дій.

 За повідомленням прес-служби суду