Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Теплодарським міським судом Одеської області двох депутатів притягнуто до відповідальності за порушення, пов’язане з корупцією

30 травня 2018, 15:34

23 травня 2018 року суддею Теплодарського міського суду Одеської області ухвалено дві постанови щодо депутатів Теплодарської міської ради Одеської області про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1, ч.2 ст. 172-7 КУпАП.

Так, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-7 КУпАП до депутатів Теплодарської міської ради Одеської області застосовано адміністративне  стягнення у виді штрафу в розмірі 100 (ста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) грн. кожному.

Провадження в справі про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 172-7 КУпАП, закрито у зв’язку з відсутністю в їх діях події і складу адміністративного правопорушення.

За матеріалами справ громадянини О. та Я. будучи депутатами вищевказаної ради та, являючись суб’єктами відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, при розгляді питання та прийнятті рішення, свідомо не вжили відповідних заходів та негайно не повідомили відповідну раду про наявність у них реального конфлікту інтересів, який полягав у суперечності між їх депутатськими повноваженнями, як депутатів міської ради та особистими приватними немайновими інтересами, зумовленими їх родинними зв»язками. 

Звертаємо увагу, що постанови суду не набрали законної сили та можуть бути оскаржені протягом 10 днів з дня їх винесення до Апеляційного суду Одеської області

 

За повідомленням прес-служби суду