Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізмаїльський міськрайонний суд засудив чоловіка до 12 років позбавлення волі за скоєння умисного вбивства.

25 травня 2018, 10:00

 

24 травня 2018 року  Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області  розглянув кримінальне провадження  за обвинуваченням громадянина Ж., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 115   КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

За результатами розгляду вказаного кримінального провадження  колегія суддів Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської  області ухвалила обвинувальний вирок.

В ході досудового розслідування та судового слідства встановлено гр. Ж.    ніч з 07 на 08 вересня 2017 року, перебуваючи за місцем свого мешкання в Болградському районі Одеської області разом із  співмешканкою гр. Б., вживали алкогольні напої. Між ними на побутовому ґрунті виникла сварка, в ході якої гр. Ж., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, діючи з особистих неприязних відносин по відношенню до потерпілої маючи єдиний умисел, спрямований на заподіяння смерті останній, передбачаючи можливість настання у результаті своїх дій суспільно небезпечних наслідків у вигляді настання смерті, руками  наніс численні удари в обличчя, голову та тулуб потерпілої. Надалі, потерпіла вийшла з кухонного приміщення у коридор, де на верхній сходинці нагнулася над відром із водою з метою вмитися. У цей час ззаду  підійшов гр. Ж., який,   навмисно ногою наніс один удар по спині Б., в результаті якого остання впала вниз по бетонним сходинкам. Надалі, піднявшись на ноги після вказаного удару та падіння, намагаючись втекти потерпіла вибігла на подвір’я. Однак гр. Ж., наздогнав потерпілу та  кулаками рук наніс останній численні ( не менше 20)  удари в обличчя, голову та тулуб. Усвідомлюючи вже безпорадний стан потерпілої гр.Ж. , припинив свої неправомірні дії та, залишивши потерпілій у кухонному приміщенні лежачої на підлозі, пішов спати у сусідню кімнату. Таким чином у результаті неправомірних дій гр. Ж. у їх сукупності потерпілій, згідно висновку експерта  спричиненні тяжкі тілесні ушкодження, від яких на місці події настала смерть потерпілої. В подальшому, гр. Ж., у вказаному вище кухонному приміщенні, виявивши труп громадянки Б., з метою приховування злочину закопав труп останньої  в огороді свого домоволодіння в колишній каналізаційній ямі. 

В ході судового розгляду справи обвинувачений Ж. винним себе за ч.1 ст.115 КК України не визнав , пояснивши, що скоїв злочин  в стані сильного душевного хвилювання  тобто його дії повинні кваліфікуватися за ст. 116 КК України .  Однак незважаючи на невизнання своєї провини обвинуваченим його винність була підтверджена дослідженими в судовому засіданні доказами.

За результатами розгляду вказаного кримінального провадження  колегія суддів Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської  області ухвалила:

 

«Громадянина Ж. визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України та призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід громадянину Ж. не змінено – залишено у вигляді тримання під вартою.  

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом 30 днів.

 

        Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером   497/ 1910/17.

 За повідомленням прес-служби суду