Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України з робочим візитом відвідав Суддя федерального Апеляційного суду США 10-ого округу Тімоті Тимкович 

21 травня 2018, 16:25

21 травня 2018 року відбулася робоча зустріч Голови ДСА України Зеновія Холоднюка з представниками Програми USAID "Нове правосуддя", під час якої обговорено напрямки співробітництва з питань впровадження електронних систем у судах України. 

У робочій зустрічі взяли участь: суддя федерального Апеляційного суду США 10-ого округу, експерт Програми USAID "Нове правосуддя" Тімоті Тимкович, керівник Програми USAID "Нове правосуддя" Девід Вон, заступник керівника Програми USAID "Нове правосуддя" Наталія Петрова, юридичний радник Програми Сергій Сученко, Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький, в. о. начальника управління інформатизації та судової статистики Олександр Чикін, працівники управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України.

 

 

Голова ДСА України поінформував учасників зустрічі про реалізацію судової реформи в Україні, зокрема, про оптимізацію судів, визначення нормативної чисельності суддів у новоутворених судах, створення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. "Наразі Державна судова адміністрація України знаходиться на стадії створення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. До штатного розпису ДСА України введено посаду заступника Голови ДСА України, яку обійняв Сергій Чорнуцький, який відповідає за створення та функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи", - поінформував Зеновій Холоднюк.

Суддя федерального Апеляційного суду США 10-ого округу, експерт Програми USAID "Нове правосуддя" Тімоті Тимкович поділився досвідом США з питань побудови електронних систем, впровадження сучасних комп’ютерних технологій в судах. "Сучасні технології розвиваються дуже стрімко і суди повинні йти в ногу з часом. У США також є необхідність в оновленні комп’ютерних систем, у збільшенні їх використання. Найгострішим постає питання безпеки комп’ютерної системи суду, захист її від кібератак. Якщо громадяни не будуть відчувати гарантований захист інформації, яка знаходиться в комп’ютерній системі суду, то це негативно впливатиме на рівень їх довіри до суду", - зауважив Тімоті Тимкович.  

 

Під час обговорення проблемних питань створення та функціонування електронних  систем в судах України виявилось, що США стикались з тими ж проблемами. Оскільки досвід їх подолання для ДСА України є дуже корисним, то сторони домовились по складення спільного плану дій з цих напрямків діяльності.  

За повідомленням прес-служби ДСА України