Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційним судом Миколаївської області обрано новий запобіжний захід Олексію Казимирову

21 травня 2018, 10:43

18 травня 2018 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах розглянула кримінальне провадження за апеляційною скаргою захисника Трушнікова М.Л. в інтересах підозрюваного Казимирова О.О., на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 05 травня 2018 року.

  

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів апеляційного суду Миколаївської області постановила:

апеляційну скаргу захисника Трушнікова М.М. в інтересах підозрюваного Казимирова О.О. задовольнити частково.

Ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 05 травня 2018 року відносно Казимирова Олексія Олексійовича скасувати. Постановити нову ухвалу, якою в задоволенні клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Миколаївській області погодженого з прокурором відділу прокуратури Миколаївської області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Казимирова О.О. відмовити.

Застосувати Казимирову Олексію Олексійовичу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на строк до 25 червня 2018 року, заборонивши йому цілодобово залишати житло.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 194 КПК України покласти на підозрюваного обов’язки: прибувати за кожним викликом слідчого судді, суду; не відлучатись із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання; у разі його наявності, здати на зберігання до СУ ГУНП в Миколаївській області закордонний паспорт/інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їдз в Україну; носити електронний засіб контролю.

На підставі п. 1 ч. 3 ст. 202 КПК України підозрюваного Казимирова Олексія Олексійовича звільнити з-під варти та зобов’язати орган Національної поліції за місцем проживання підозрюваного невідкладно доставити Казимирова О.О. до місця його проживання.

Ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту передати на виконання органу Національної поліції за місцем проживання підозрюваного

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та  оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

За повідомленням прес-служби суду