Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покровський районний суд виніс виправдувальний вирок 

17 травня 2018, 17:07

17 травня 2018 року Покровським районним судом Дніпропетровської області громадянку М. виправдано та визнано не винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство).

Суд прийшов до висновку, що наведені докази, на які посилається прокурор, як на підставу доведеності вини М., не доводять, вину обвинуваченої та, що є найголовнішим, не являються достатніми для визнання М. винною у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення.

За наведених обставин докази, на які посилається сторона обвинувачення, не були підтверджені безпосередньо у суді, в зв'язку з чим вони не можуть бути визнані достатніми для доведення обвинувачення, інкримінованого М.

             Під час ухвалення вироку головуючим суддею було застосовано п.1, 2, 3 ч. 1 ст. 373 КПК України, згідно якого виправдувальний вирок ухвалюється у разі, якщо не доведено, що кримінальне правопорушення вчинено обвинуваченим. 

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення у разі неподання апеляційної скарги, а в разі подання апеляційної скарги – після її вирішення судом апеляційної інстанції.

       З текстом вироку можна ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень http://reyestr.court.gov.ua

 

За повідомленням прес-служби суду