Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відклав розгляд корупційного правопорушення стосовно секретаря Сумської міської ради

17 травня 2018, 09:38

Сьогодні в Апеляційному суді Сумської області відбулося друге судове засідання в справі секретаря Сумської міської ради, якого судом першої інстанції було притягнено до адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.  

Особу було визнано винною в тому, що вона, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, всупереч вимогам законів України «Про запобігання корупції» та «Про місцеве самоврядування в Україні», не повідомила колегіальний орган про наявний у неї реальний конфлікт інтересів під час вирішення депутатами питання щодо збільшення граничного розміру премії посадовим особам Сумської міської ради. Крім того, вчинила дії та прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів, проголосувавши за збільшення собі винагороди  зі 150% до 300%. Таким чином, секретар Сумської міської ради вчинив адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, відповідальність за які передбачена ч.1 ст.172-7 КУпАП та ч.2 ст.172-7 КУпАП.

У зв’язку із необхідністю витребувати у Сумської міської ради копії рішень сесії, суддя Апеляційного суду Сумської області відклала розгляд адміністративного правопорушення посадовця на 08 год. 00 хв. 11 червня 2018 року.

Суддя Ю.О. Філонова

Єдиний унікальний номер справи 591/649/18

За повідомленням прес-служби суду