Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Лубенському міськрайонному суді проведено гру-квест: "Як захистити свої права у суді" для малечи

17 травня 2018, 09:35

         16 травня 2018 року до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області завітали учні Загальноосвітніх шкіл №2, №3 та №4 міста Лубен на гру-квест "Як захистити свої права у суді".

         Нагадуємо, що вже було проведено гру-квест 17 квітня 2018 року для учнів інших шкіл міста.

         Гра-квест проводилася як заохочення учасників конкурсу "Суд очима дитини" та з метою налагодження комунікативно-просвітницької роботи суду.

         Учасників гри-квесту зустрічала прес-секретар суду – Тетяна Гак, яка розповіла про те, яким чином буде проводитися гра та хто її буде проводити.

 

         Для учасників гри-квесту виступив суддя у відставці – Яценко Володимир Васильович, який розповів про професію судді, становлення та розвиток судової системи України, аспекти здійснення правосуддя та відповів на запитання учнів.

         А питання були дуже цікавими, адже діти дуже допитливі особистості. Наприклад:  Чому в суді так багато "прислужників"? (як виявилося це питання про кількість працівників суду), А де той великий комп'ютер, який всім керує? (про сервер автоматизованої системи документообігу), Чого мантія чорна, а не іншого кольору?, Нагрудний знак із золота?

         Гру-квест проводили прес-секретар суду Тетяна Гак та старший секретар суду Алла Штепа. Усі школярі були розподілені на дві команди "Феміда" та "Правосуддя", учасникам команд роздали емблеми на стрічках. Завданнями команд були пошуки атрибутів судової влади.

         Діти виконували завдання - «Збери речення», «Оберіть пару»,  «Шикуйсь» та «Відгадай що».

         Коли всі завдання було вирішено, школярі скомбінували отримані під час вирішення ними завдань літери, склали слово та в залі відшукали необхідні предмети.

         Метою комунікативного заходу було підвищення рівня правової культури майбутнього покоління та виховання поваги до права у школярів, забезпечення прозорості та відкритості діяльності суду, пропагування доступності суду, підвищення рівня обізнаності  з роботою суду.

         Всім кмітливим учасникам гри-квесту було запропоновано зробили фотографії на згадку в місці, де відпускають правосуддя судді нашого суду, після чого відбувся солодкий стіл, де в приємній та дружній атмосфері діти обговорили участь у грі-квесті та висловили свої побажання на майбутнє.

         Усі фотографії з гри-квесту можна переглянути в альбомі "гра-квест "Як захистити свої права у суді" ч.2"

 

         За повідомленням прес-служби суду