Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уроки особливого етикету провели в апеляційному суді Волинської області

16 травня 2018, 11:43

В Апеляційному суді Волинської області відбувся навчальний семінар  для працівників апарату суду, відповідальних за надання кваліфікованої допомоги особам з інвалідністю.  

 Для одержання судових послуг до суду щодня звертається багато людей,  які мають особливі потреби, у тому числі особи з інвалідністю. Одним із завдань працівників апарату суду є зрозуміти та допомогти відповідачу, надавши своєчасно якісні судові послуги, передбачені законом та посадовими інструкціями кожного працівника.

Ганна Корж , викладачка Національної школи суддів України, начальник відділу ТУ ДСА України у Волинській області, ознайомила із етикетом поведінки з відвідувачами суду, які мають особливі потреби, у тому числі особами з інвалідністю та комунікативно-психологічними особливостями взаємодії.

 Учасники переглянули презентаційні фільми «Правила особливого етикету», підготовлені Вінницькою громадською організацією молоді з обмеженими фізичними можливостями "Гармонія".

Через виконання інтерактивних завдань працівники суду відчули як непросто людині з інвалідністю, у тому числі особам з порушенням зору, самостійно пересуватись у незнайомому  приміщенні.

 

 

З метою допомогти налагодити комунікацію з відвідувачами суду, які мають особливі потреби, керівником апарату суду Оксаною Підгайною узагальнено та підготовлено ПРАВИЛА етики поведінки з відвідувачами суду, які мають особливі потреби, у т.ч.особами з інвалідністю.

 

НАЙГОЛОВНІШЕ: не стороніться людей з інвалідністю. Якщо ви готові вести себе з ними з повагою й розумінням, вони не образяться,  якщо ви помилитесь!

 

ШАНОБЛИВІСТЬ

      ВИЗНАННЯ

            РІВНОПРАВЯ

                     СПРИЙНЯТЛИВІСТЬ …

– основа правил поведінки з людьми, які мають особливі потреби

 

 

За повідомленням прес-служби суду