Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Дніпропетровському окружному адміністративному суді відбулось урочисте зібрання трудового колективу з нагоди Дня пам`яті та примирення і 73 – ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08 травня 2018, 15:33

8 травня 2018 року з нагоди Дня пам`яті та примирення і 73 – ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на урочисту нараду зібрався трудовий колектив Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

          На початку заходу з вітальними словами та побажаннями жити під мирним небом до колективу звернувся в.о. голови Дніпропетровського окружного адміністративного суду Андрій Коренев.

           Під час виступу Андрій Коренев  зазначив, що дві пам’ятні дати - День пам’яті і День Перемоги, які встановлено в Україні, нерозривно зв`язані між собою і  мають велике значення для всього українського народу. Воїни-українці, громадяни України з честю виконали свій військовий обов’язок перед рідними й близькими, та зробили свій вагомий внесок у звільнення європейських народів, які потрапили до нацистського рабства.

           У ході урочистої наради з вітальним словом до присутніх звернувся керівник апарату суду Василь Черниш. Згадали ім`я українських героїв, та історичні факти, які вплинули на хід історії під час Другої світової війни. Поговорили й про те, яке місце в історії Другої світової війни займає саме Україна.

 

           Привітала своїх колег зі святом Перемоги суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Наталія Захарчук- Борисенко, та побажала всім присутнім особистих перемог як в роботі, так і в житті.

           Урочисту нараду продовжили у  Дніпропетровському Національному історичному музеї. Колектив суду відвідав Діораму « Битва за Дніпро» - це найбільша діорама в Україні і одна з найбільших в світі.

            Співробітники музею провели екскурсію для працівників суду та розповіли  про події 1943 року, які відбувалися на Дніпропетровщині. І що битва на Дніпрі  стала однією з самих кровопролитних в історії Другої світової війни.  Але і однією з найважливіших битв, які зумовили результат війни.

Після закінчення екскурсії колектив суду завітав і до музею АТО.

Пам`ять загиблих під час Другої світової війни та під час антитерористичної операції  – вшанували хвилиною мовчання.

За повідомленням прес-служби суду