Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Дружківського міського суду Донецької області Молібогу Г.В. тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності в новому кримінальному провадженні

08 травня 2018, 12:00

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що до Вищої ради правосуддя 3 травня 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 26 квітня 2018 року про тимчасове відсторонення голови Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Г.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), строком на два місяці, у новому кримінальному провадженні. До клопотання долучено копії матеріалів, якими обґрунтовано його доводи.

У клопотанні зазначено, що суддя Молібога Г.В. підозрюється в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

Нагадаємо, що раніше рішенням Вищої ради правосуддя від 16 грудня 2017 року № 4122/0/15-17 було задоволено подання заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. та надано згоду на утримання судді Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Г.В. під вартою.

Суддя Молібога Г.В. є підозрюваним за частиною третьою статті 368 КК України у кримінальному провадженні № 52017000000000824 від 23 листопада 2017 року.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 16 грудня 2017 року № 4123/0/15-17 тимчасово, до 15 лютого 2018 року, відсторонено голову Дружківського міського суду Донецької області Молібогу Г.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Строк тимчасового відсторонення голови Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Г.В. від здійснення правосуддя був продовженийдо 13 квітня 2018 року відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 13 лютого 2018 року № 451/0/15-18.

Крім того, детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 52018000000000291 23 березня 2018 року, за частиною третьою статті 368 КК України.

У клопотанні про тимчасове відсторонення судді Молібоги Г.В. від здійснення правосуддя від 26 квітня 2018 року зазначено, що з матеріалів кримінального провадження вбачається системний характер кримінальних корупційних правопорушень, у вчиненні яких підозрюється Молібога Г.В., і це дає підстави вважати, що, перебуваючи на посаді судді під час досудового розслідування, Молібога Г.В. може вчинити інше кримінальне правопорушення.

Заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича, представника Генеральної прокуратури − прокурора шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Андрія Касьяна та представника судді − адвоката Олександра Дульського, Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково, тимчасово, до 3 червня 2018 року, відсторонити суддю Дружківського міського суду Донецької області Молібогу Геннадія Вікторовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. 

Прес-центр судової влади України