Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області залишив під вартою колишнього бійця батальйону «Айдар» Корнієвського О.О., який підозрюється у незаконному виготовленні та збуті вогнепальної зброї

08 травня 2018, 11:18

08 травня 2018 року апеляційним судом Одеської області були розглянуті апеляційні скарги захисників підозрюваного Корнієвського О.О. на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.  

Корнієвський О.О., який раніше приймав участь в бойових діях в зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей в складі батальйону «Айдар», підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 28 ч.2 ст.263 ч.1; ст. 263-1 ч.2 КК України, а саме у вчиненні з корисних мотивів за попередньою змовою у складі злочинної групи дій по незаконному виготовленню вогнепальної зброї, видаленні маркування з вогнепальної зброї, зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, виготовленні та зберіганні бойових припасів, вибухових пристроїв та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу, а також в збуті зазначених предметів у кримінальне середовище Київського та інших регіонів України. Відповідно до тверджень органів досудового слідства, Корнієвський О.О. у складі даної злочинної групи виконував керівну функцію, приймаючи управлінські рішення, вирішуючи конспіративні питання, а також фінансові питання, пов’язані з протиправною діяльністю групи та питання, пов’язані з налагодженням каналів збуту.

Ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси відносно Корнієвського О.О. був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів з визначенням застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України, у розмірі 250 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 440 500 грн.        

На зазначену ухвалу захисниками підозрюваного до апеляційного суду були подані апеляційні скарги, в який вони поставили питання скасування ухвали суду першої інстанції з  мотивів її не відповідності вимогам кримінального-процесуального закону та обрання підозрюваному Корнієвському О.О.  запобіжного заходу, не пов’язаного з  триманням під вартою.

За результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги захисників були задоволені частково, ухвала слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси скасована, та постановлена нова, якою частково задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі та підозрюваному Корнієвському О.О. обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 54 дні, а саме до 11 червня 2018 року включно з визначенням розміру застави, достатньому для забезпечення виконання підозрюваним обов’язків, передбачених кримінальним процесуальним кодексом України, у розмірі 250 мінімальних прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 440 500 гривень, а також з покладенням на підозрюваного Корнієвського О.О., у разі внесення застави, обов’язків, встановлених ч.5 ст.194 Кримінального процесуального кодексу України.

Також нагадаємо, 26 квітня 2018 року та 03 травня 2018 року апеляційним судом Одеської області були постановлені ухвали про застосування запобіжного заходу у виді тримання вартою з визначенням розміру застави, достатньому для забезпечення виконання підозрюваним обов’язків, передбачених кримінальним процесуальним кодексом України, відносно підозрюваних Каралюса І.І. та Балацького В.В., яки,  відповідно до тверджень органів досудового слідства, є співучасниками злочинів, що інкримінуються підозрюваному Корнієвського О.О.

 За повідомленням прес-служби суду