Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом визнано неправомірним наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності медичної сестри

07 травня 2018, 14:21

     До Татарбунарського районного суду звернулась гр. З., яка працює старшою медичною сестрою, за захистом своїх прав. В позовній заяві жінка просила визнати незаконним та скасувати наказ завідувача Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) № 1 «Незабудка» про накладення дисциплінарного стягнення у вигляді догани за несвоєчасне повідомлення керівника закладу про невідповідність норм зберігання комірником продуктів харчування, що призвело до непридатності для використання м’яса.    

     Обставини щодо невідповідності норм зберігання продуктів харчування мали місце в період з 18 по 21 січня поточного року під час знеструмлення КЗ ДНЗ № 1 «Незабудка» внаслідок пошкоджень електричних мереж, які виникли у зв’язку з несприятливими погодними умовами в результаті стихійного явища.

     Позивачка вважає, що будь-яких порушень трудової дисципліни з її боку не було, а оголошення догани є наслідком неприязних стосунків між нею та її керівництвом.

     Представники відповідача позовні вимоги не визнали.

     Згідно Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах до обов’язків медичної сестри не входить повідомлення керівника закладу про невідповідність норм зберігання продуктів харчування комірником (кухарем). Отже, захід стягнення, який застосовано до позивача, виходить за межі Посадової інструкції медичної сестри. Тому, за висновками суду, позивача притягнуто до дисциплінарної відповідальності з порушенням норм чинного трудового законодавства, у зв’язку з чим її вимоги підлягають судовому захисту.

     Крім того, застосовуючи до неї стягнення, від неї не вимагались та не відбирались письмові пояснення, що свідчить про порушення порядку застосування дисциплінарного стягнення.

     На думку суду, стороною відповідача не надано необхідних та достатніх об’єктивних доказів про притягнення позивача до дисциплінарної відповідальності на законних підставах.         

     Рішенням Татарбунарського районного суду позовні вимоги гр. З. задоволено, наказ про притягнення її до дисциплінарної відповідальності визнано неправомірним та скасовано.    

     Станом на 07.05.2018 р. до суду вже надійшла апеляційна скарга відповідача на рішення суду.

 

 За повідомленням прес-служби суду