Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незнання законів не звільняє від відповідальності: депутату із Ярмолинець суд нагадав про обов’язок декларування статків

07 травня 2018, 12:48

Ярмолинецький районний суд визнав винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування), депутата Ярмолинецької райради. За порушення законодавства, згідно з постановою суду, він повинен сплатити 850 грн. штрафу.

Як встановив суд, депутат районної ради не вклався у терміни подання Е-декларації, прострочивши їх на 9 місяців. За Законом «Про запобігання корупції», він повинен був подати декларацію про доходи за 2016 рік до 1 травня 2017року. Однак, як свідчать дані сайту Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, про свої матеріальні статки чиновник прозвітував лише 2 лютого 2018 року.

У суді районний обранець ситуацію пояснив тим, що не знав про обов’язок подавати декларацію, яку слід було заповнити на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції до 1 травня 2017 року. Хоча вину свою визнав повністю. Підтвердилася вона і зібраними у справі доказами.

 

За повідомленням прес-служби суду