Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За новими знаннями гімназисти прийшли до Апеляційного суду Полтавської області

07 травня 2018, 10:07

На передодні вихідного до Апеляційного суду Полтавської області завітали учні полтавських гімназій.

04 травня 2018 року двері нашого суду відчинились для учнів 8-го класу Полтавської гімназії № 17. Гостей зустрічала прес – секретар суду Олена Швидка, яка провела екскурсію приміщенням суду, після чого діти мали можливість поспілкуватися з суддею – спікером Оксаною Корсун. Оксана Миколаївна розповіла дітям про роботу суддів, про символи судової влади та відповіла на всі запитання дітей, а їх було чимало. Молодь цікавилась і відповідальністю неповнолітніх за вчинені правопорушення, і відповідальністю суддів за допущені помилки в роботі, і як працює колегія суддів.

А вже в суботу 05 травня 2018 року гостей з Полтавської гімназії № 14 «Здоров’я» зустрічали помічник судді Наталія Двірник, суддя Володимир Костенко та прес - секретар Олена Швидка. Учні 9 А класу під час екскурсії дізналися хто працює в суді, як стати суддею та помічником судді, чому робота секретаря судового засідання є вкрай важливою та відповідальною, побачили як виглядає кримінальне провадження та дізналися, як ведеться діловодство у справах.

Звичайно багато питань діти задавали судді судової палати з розгляду кримінальних справ Володимиру Григоровичу Костенко, який з радістю поспілкувався з молоддю.

За традицією кожен гість отримав на згадку про суд інформаційний календарик.

 

 За повідомленням прес-служби суду