Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчання для працівників апарату Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області «Розширення переліку санкцій щодо неплатників аліментів»

05 травня 2018, 14:46

Сьогодні у Вознесенському міськрайонному суді Миколаївської області помічником судді Аннєнковою Вікторією було проведено навчання на тему «Розширення переліку санкцій щодо неплатників аліментів».

Доповідач повідомила присутніх, яких нововведень слід очікувати від галузевих законопроектів, що будуть прийняті найближчим часом.

Так, зміни, в першу чергу, торкнуться питання притягнення до відповідальності злісних неплатників аліментів. У разі прострочення сплати аліментів, борг буде автоматично збільшуватися: тепер  борг буде збільшуватися за перший рік прострочення на 20%, за другий - на 30%. У разі несплати аліментів протягом трьох років борг збільшиться вдвічі.

Другою новацією стане введення кримінальної відповідальності за ухилення від сплати аліментів. Санкція відповідної статті КК передбачатиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років. Боржники, які відбувають покарання у виправних колоніях, працюватимуть, а зароблені ними гроші - направлятися на рахунок дитини.

Окрему увагу буде приділено на те, що боржники не будуть допущені до керівних посад на публічній службі, а відносно боржників, які приховують своє майно, буде застосовуватися процедура автоматизованого арешту коштів: виконавець виноситиме постанову, і через Національний банк все банківські рахунки боржника будуть арештовуватися автоматично. Те ж саме стосується і транспортних засобів і нерухомості. З моменту виникнення боргу можливість здійснювати будь-які операції з рухомим та нерухомим майном блокується.

 

За повідомленням прес-служби суду