Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тримання під вартою підозрюваним у вбивстві жінки-таксиста в Черкасах

05 травня 2018, 14:34

05.05.2018 року слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси розглянув клопотання слідчого про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно гр. С та гр. М.  які підозрюються у вчиненні  за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства з корисливих мотивів та незаконному заволодінні транспортним засобом, поєднаному з насильством небезпечним для життя та здоров’я потерпілого.

Під час судового розгляду вищевказаних клопотань у суді встановлено наявність ризику, передбаченого п. 1,2,5 ч. 1 ст. 177 КПК України. 

Сторона обвинувачення зазначала, що на теперішній час строк дії ухвали слідчого судді про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою закінчується, але закінчити досудове розслідування в цей строк виявилось неможливим, внаслідок необхідності закінчення проведення шістнадцяти судових молекулярно-генетичних експертиз для аналізу їх висновків та доручення до матеріалів кримінального провадження; з урахуванням висновків експертиз визначити правову кваліфікацію дій підозрюваних; виконати вимоги ст.ст.290, 291 КПК України. Натомість, обставини, які обумовили застосування запобіжного заходу, не припинилися, а тому сторона обвинувачення вважала за необхідне продовжити строк тримання під вартою підозрюваних в межах строку досудового розслідування.

В судовому засіданні встановлено, що на даний час ризики передбачені ст.177 КПК України, які існували на момент обрання запобіжного заходу, не зменшилися та є достатні підстави вважати, що підозрювані можуть переховуватися від органів досудового розслідування та суду, перешкоджати кримінальному провадженню чи продовжити протиправну діяльність.

Про такі ризики свідчать тяжкість вчиненого кримінального правопорушення та суворість покарання, яке загрожує підозрюваним у випадку визнання їх винними у вчиненні таких кримінальних правопорушень, характеризуючі дані підозрюваних та обставини їх життєдіяльності, особливості події злочинів (спосіб вчинення та участі підозрюваного, наслідки злочину, поведінка підозрюваного після події злочину т.і.). В судовому засіданні встановлено, що ступень значущості обставин, які обумовили застосування до підозрюваних найсуворішого запобіжного заходу, також не зменшилася.

Наразі, строк дії запобіжного заходу продовжено і підозрювані в умисному вбивстві триматимуться під вартою до 12 червня поточного року. Можливість внесення застави не визначено.

Інформаційно:  08.01.2018, близько 03-50 год., підозрювані М. та С. за попередньою змовою з метою незаконного заволодіння транспортним засобом  під приводом поїздки на таксі підійшли до автомобіля, яким керувала потерпіла. Отримавши згоду водія вони сіли в автомобіль і поїхали містом. В подальшому, гр. С. кухонним ножем завдав потерпілій декілька ударів в область шиї, внаслідок яких остання померла. Тіло потерпілої  підозрювані залишили в лісовому масиві, а на автомобілі повернулись до міста і залишили його. 

З повним текстом ухвал суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи: № 711/1250/18 та 711/1249/18

 

За повідомленням прес-служби суду