Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Скадовського райсуду Херсонської області та представники Мережі правового розвитку відвідали Олександрівську школу

04 травня 2018, 11:36

3 травня 2018 суддя-спікер Скадовського районного суду Херсонської області  Сергій Пухальський та представники Скадовського офісу Мережі правового розвитку при ГО «Скадовщина – мій рійдний край» Наталія Зикова та Сергій Кеба відвідали учнів Олександрівської загальноосвітньої школи.

Просвітницька робота є одним із пріоритетних напрямків комунікаційної діяльності суду. Та важливо проводити таку роботу не тільки серед шкіл міста Скадовська, а й у школах всього району. Продовжуючи співпрацю суду та Мережі правового розвитку, їх представники завітали в одну із найвіддаленіших шкіл Скадовського району – загальноосвітню школу у селищі Олександрівка. Зустріч відбувалася з учнями 8-11 класів.

Відкрила захід Наталія Зикова, яка займається впровадженням шкільної медіації і відома декому з учнів, привітала дітей та представила гостей школи.

   

Сергій Кеба розповів про діяльність Мережі правового розвитку, їх роботу  на ниві захисту прав і свобод людей, зазначивши що головним напрямком діяльності організації є розвиток територіальних громад через надання безоплатної правової допомоги.

 

Розповідаючи дітям про правозахисну діяльність права і свободи людей, неможливо оминути теми відповідальності. Адже права люди мають не тільки права але й обов’язки, а кожна дія має свої наслідки.

Саме цю тему розкрив суддя Сергій Пухальський, розповівши про відповідальність неповнолітніх, зокрема про наслідки притягнення до кримінальної відповідальності, розповівши про цікаві та повчальні приклади з судової практики у справах щодо неповнолітніх та наголосив на неминучості покарання за неправомірні вчинки.

Бесідуючи з дітьми, суддя розповів про важливий та повчальний випадок зі свого власного життя та зауважив учням щоб вони завжди обдумували свої вчинки, були чесними, щоб в будь-якій ситуації залишалися порядними та гідними людьми, бо саме таких людей поважають та шанують.

«Ніколи не треба боятися брати на себе відповідальність, бо повагу можна заслужити тільки добрими вчинками», - підвів підсумок Сергій Пухальський.

 

Окремо треба відмітити позитивний настрій учнів, які уважно слухали доповіді гостей та з особливою цікавістю сприймали приклади з судової практики.

Ключовим моментом зустрічі стала бесіда Наталії Зикової з дітьми про шкільну медіацію, про те, чим займаються шкільні служби порозуміння і те, як їх діяльність допомагає дітям ставати відкритішими до спілкування, сміливішими, товариськими та проактивними.

 

У свою чергу учні розповіли, що в Олександрівській школі діє Шкільна служба порозуміння «Ти не один». Діти  розповіли про позитивні зміни, які відбулися у колективі після початку роботи служби.

«Це дуже добре, що коли між учнями виникають непорозуміння, вони мають змогу звернутися по допомогу не тільки до вчителів, а й до таких саме учнів, які їх розуміють, та можуть допомогти вирішити це непорозуміння», - зауважила одна з учениць – учасниця Шкільної служби порозуміння.

     

Діти цієї школи займають проактивну волонтерську позицію – підтримують захисників держави та допомагають людям похилого віку.

 

Також, Наталія Зикова спільно з учнями – учасниками Шкільної служби порозуміння провела для гостей та всіх бажаючих веселий тренінг, за допомогою якого можна зняти емоційну напругу та навчити дітей командній роботі.

      

Наостанок, гості побажали дітям наснаги у навчанні, наголосивши, що вони – наше майбутнє, а від їх прагнень та дій залежить майбутнє країни.

 

Більше фотографій зустрічі можна переглянути у Фотогалереї за посиланням.

За повідомленням прес-служби суду