Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні Рівненського економіко-правового ліцею побували в Апеляційному суді Рівненської області

04 травня 2018, 10:50

 

             Екскурсію Будинком Правосуддя майбутні правники розпочали зі знайомства з колективом суду апеляційної інстанції. Зокрема, на цікаві для юних гостей теми поспілкувався заступник голови суду Степан Шимків. Уже в найближчі дні ліцеїсти відвідають судові засідання. Цікавить їх розгляд і цивільних справ, і кримінальних  проваджень.

            — Ми завжди раді зустрічі з вами, молодими, перспективними людьми, які, судячи із завчасно обраного освітнього напрямку, стануть висококваліфікованими правниками, — звернувся до ліцеїстів з вітальною промовою Степан Степанович. —  Професія юриста — надзвичайно цікава, вимагає постійної акумуляції сил, терпіння, вдосконалення й уміння комунікувати. Адже ви відстоюватимете інтереси людей, захищатимете їх права у різних життєвих ситуаціях. Без сумніву, хтось із вас стане суддею, тому ваше завдання на найближчі роки — старанно навчатись.

            Спілкування продовжилось у форматі «запитання-відповідь». Учні з суддею подискутували на загальні питання з теорії держави і права, обговорили норми права та його види, зупинилися на понятті дієздатності особи, пригадали, з якого віку наступає кримінальна відповідальність, зі скількох ланок складається судова система в Україні  тощо.

            Ліцеїстам провели екскурсію Будинком Правосуддя. Вони ознайомились з роботою канцелярій суду, наочно пересвідчились, як відбувається автоматичний розподіл справ, побували в залі судового засідання, в якому розглядаються кримінальні провадження, побачили де і як утримуються обвинувачені та підозрювані особи.

            Сергій Прокопчук, вчитель правознавства Рівненського економіко-правового ліцею, подякував за можливість відвідати судову установу та уже найближчим часом взяти участь у судових засіданнях.  

            Звичайно, не обійшлося без спільного фото на згадку. Ліцеїсти отримали можливість сфотографуватися «колегіально» та відчути атмосферу суду.

 

За повідомленням прес-служби суду