Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді апеляційного суду Одеської області зустрілися з представниками Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС в Україні)

04 травня 2018, 10:41

03 травня 2018 року в приміщенні апеляційного суду Одеської області відбулася зустріч  представників Консультативної  Місії  Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (КМЄС в Україні) та представниками апеляційного суду Одеської області.

На зустрічі були присутні: Григорій Колесніков, голова апеляційного суду Одеської області; Андрій Дрішлюк, заступник голови апеляційного суду Одеської області, кандидат юридичних наук;  Олег Копіца, суддя – спікер апеляційного суду Одеської області, кандидат юридичних наук; Антоніна Фадєєнко, суддя апеляційного суду Одеської області у відставці, заслужений юрист України.

  

Консультативну  Місію  Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні представляли: Пол Кірван, Координатор регіонального представництва КМЄС в Одесі; Саймон Ван Дер Шенк, Радник/Тренер з питань верховенства права регіонального представництво КМЄС в Одесі; Володимир Бєлєнький, спеціаліст з питань координації, регіональне представництво КМЄС в Одесі; Вікторія Ковальська, спеціаліст  регіонального представництва.

                

Під час зустрічі було обговорено ряд актуальних питань щодо сучасного стану реформування судової системи, пошуку шляхів для подолання кризи у відносинах між судами і суспільством.

За словами голови апеляційного суду Одеської області Григорія Колеснікова, проведення якісних реформ у країні в цілому, і судовій системі зокрема, можливе лише за умови консолідації зусиль всіх гілок влади – законодавчої, виконавчої та судової.

На завершення зустрічі Пол Кірван подякував за конструктивну та змістовну бесіду, висловив надію на подальшу співпрацю.       

У свою чергу Григорій Колесніков подякував представникам Консультативної  Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні за візит до суду та підкреслив важливість такого співробітництва для успішного реформування правосуддя в Україні, налагодження взаємодії між правоохоронними органами та судом.

Сторони домовились  про організацію  спільних заходів з метою налагодження взаємодії між судовою системою Одеської області, правоохоронними органами, суспільством. 

 

Довідково.

Консультативна Місія Європейського Союзу в Україні консультує та надає підтримку відповідним державним органам України в секторі цивільної безпеки в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх комплексних і цілісних зусиль у реформуванні правоохоронних органів (поліції, Державної прикордонної служби України та Служби безпеки України) та органів системи верховенства права (судової системи та прокуратури), також в контексті наскрізних аспектів ефективного управління (боротьба з корупцією, права людини, реформа державного управління та стратегічні комунікації).

 

 

За повідомленням прес-служби суду