Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Краснолиманський міський суд Донецької області провів "День відкритих дверей" для учнів Лиманського ліцею

03 травня 2018, 17:15

03 травня 2018 року Краснолиманський міський суд Донецької області  провів черговий «День відкритих дверей». Захід проводився для учнів 9-10 класів Лиманського ліцею.

 

За традицією для учнів була проведена оглядова екскурсія. Старший судовий розпорядник О. Беседа розповіла учням про правила поведінки в суді, про умови конвоювання та знаходження в приміщенні суду осіб, яким обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Суддя-спікер О. Мірошниченко ознайомив учнів організацію судової влади, здійснення правосуддя, завданнями суду, символами та символікою судової влади.

Помічник судді К. Полупан розповіла учням про символи, символіку та атрибути судової влади.

Заступник керівника апарату суду В.Роменська  розповіла учням про суд і  види покарань у запорізьких козаків.

Помічник  голови суду І. Ковнерова ознайомила учнів з історією та структурою Краснолиманського міського суду.

Також, учні  прийняли  безпосередню участь в модельному судовому засіданні по цивільній справі в якості учасників судового процесу (секретаря судового засідання, сторін по цивільній справі та їх представників).

За активну участь в модельному судовому засіданні подякою керівника апарату суду І. Троценко були відзначені учні 10-Б класу 3 курсу ліцею, а саме: Гузенко Артур, Кіріченко Олександр, Неклеса Аліна, Рибіна Вікторія, Рогова Марія, Шимановська Юлія.

По закінченню заходу вчитель правознавства Тарасова Р.С. висловила подяку за організацію та проведення виховного заходу для учнів ліцею. Вона була вражена виступами організаторів заходу, змістом презентацій та перевтіленням учнів в учасників судового процесу.

          Вчитель української мови і літератури Галайтата В.В. зазначила, що презентація про суди і покарання у козаків вдало доповнила пройдений матеріал твору П.Куліша «Чорна Рада», події якого розгорталися у Запорізькій Січі. Вона зазначила, що презентація допомогла дітям глибше ознайомитися з життям  та звичаями запорізьких козаків.

По закінченню заходу учні висловили подяку та сподівання на нові зустрічі в Краснолиманському міському суді.

 

За повідомленням прес-служби суду