Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Культову споруду на Дубенщині суд апеляційної інстанції залишив під тимчасовим арештом

03 травня 2018, 12:52

            Від 2015 року триває протистояння між вірянами УПЦ Московського й УПЦ Київського патріархату. Відкрито два кримінальні провадження, одне з яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено зовсім недавно — 2 квітня 2018 року.  

            Згідно з даними досудового розслідування, 2 квітня близько 23:30 між вірянами села Птича Дубенського району в чергове загострилось протистояння, в результаті якого було пошкоджено Свято-Успенський храм та декілька осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

            3 квітня 2018 року слідчий суддя Рівненського міського суду задовольнив клопотання слідчого про накладення тимчасового арешту на будівлю церкви.

            10 квітня представник релігійної громади Свято-Успенської єпархії звернулася до суду апеляційної інстанції з апеляційною скаргою, в якій просила ухвалу місцевого суду скасувати, а в задоволенні клопотання слідчого щодо накладення тимчасового арешту на культову споруду відмовити.

            Заслухавши доводи представника апелянта, прокурора, пояснення слідчого, взявши до уваги факт багаторічного конфлікту між вірянами села Птича на Дубенщині, наслідком якого є досудові розслідування у кримінальних провадженнях, з метою збереження  споруди, недопущення злісного порушення громадського порядку та попередження вчинення нових кримінальних правопорушень, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області ухвалу місцевого суду залишила без змін, апеляційну скаргу представника — без задоволення.

 

За повідомленням прес-служби суду