Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Зарічного районного суду завітали студенти Сумського державного університету

03 травня 2018, 12:33

03 травня 2018 року студенти Сумського державного університету, які вивчають напрямок «Переклад», завітали до Зарічного районного суду м. Суми для того, щоб познайомитись із роботою суду зсередини.

Прес-секретар Наталія Горкуша провела коротеньку екскурсію приміщенням суду. Студенти побували в архіві суду, подивилися як зберігаються справи та отримали відповіді на питання, що їх цікавили: чому так багато справ наразі знаходиться в архіві, яка найдавніша справа, з якого року працює суд, чи можна отримати судове рішення зі справи, що розглянута більше 10 років тому. Побували хлопці та дівчата і в канцелярії з кримінальних справ та канцелярії з цивільних та адміністративних справ. В залі судового засідання разом зі студентами з’ясували де розміщуються прокурори, захисники, обвинувачені, свідки.    

Після чого, під час лекції, студенти були ознайомлені з діяльністю та структурою суду, веб-сторінкою Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції.

Студенти були присутні у судовому засіданні під час розгляду кримінального провадження відносно громадянина М, який обвинувачується у вчиненні декількох кримінальних правопорушень: заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) (ч.1 ст. 190 КК України); підроблення офіційного документу (ч.1 ст. 358 КК України); використання завідомо підробленого документа (ч.4 ст. 358 КК України). Головуючий суддя Клімашевська Ірина Валентинівна.

Усі студенти залишали стіни будівлі правосуддя із гарним настроєм та подякували за цікаву екскурсію. А судове засідання, яке сьогодні відвідали, хлопці та дівчата будуть обговорювати іноземною мовою на парах із дисципліни «Юридична термінологія».

За повідомленням прес-служби суду