Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від судді Залізничного районного суду міста Львова Ліуша А.І. надійшло повідомлення про втручання в його професійну діяльність

03 травня 2018, 11:52

Суддя повідомляє, що 15 грудня 2016 року під його головуванням постановлено ухвалу про відкриття провадження у справі за позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу.

6 лютого 2018 року у вказаній справі постановлено ухвалу, якою задоволено заяву про забезпечення позову.

Отримавши копію ухвали, відповідач почав висловлювати своє обурення у приміщенні Залізничного районного суду міста Львова та спробував зайти до кабінету судді.

14 лютого 2018 року відповідач подав заяву про скасування заходів забезпечення позову.

Водночас суддя зазначає, що у лютому 2018 року йому зателефонував товариш і повідомив, що до нього декілька разів звертався відповідач з вимогою вплинути на суддю щодо розгляду його заяви про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою від 6 лютого 2018 року, та «негайно скасувати ухвалу, інакше його високопоставлені друзі швидко «розправляться» з ним як із суддею», «щоб залишитись на посаді, судді достатньо задовольнити його заяви». Відповідач під час телефонної розмови також додав, що ним підготовлено скарги на неправомірні дії судді Ліуша А.І. під час розгляду зазначеної справи до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя. Як повідомляє суддя, відповідач чекає на рішення апеляційного суду Львівської області, щоб надіслати вказані матеріали.

Суддя Залізничного районного суду міста Львова Ліуш А.І. вважає, що вказані систематичні дії відповідача свідчать про втручання у здійснення правосуддя з метою впливу на нього як на суддю для власної вигоди.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України