Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Борщівського районного суду Тернопільської області завітали школярі

03 травня 2018, 11:48

     

      02 травня 2018 року до Борщівського районного суду  Тернопільської  області  в супроводі учителя історії та правознавства  Пінь Ігоря  Мирославовича завітали учні  9-го класу загальноосвітньої школи  № 1 міста Борщева.
     З вітальним словом до присутніх звернулась заступник керівник апарату суду Матушак С.М. та провела оглядову екскурсію приміщенням суду. Заступник керівника апарату суду Матушак С.М. розповіла школярам про історію суду, ознайомила з символами правосуддя , правилами поведінки в приміщенні суду та під час проведення судового засідання, розповіла які справи розглядає місцевий суд.
Школярі відвідали канцелярію суду, де старший секретар суду Мельник Т.З. розповіла про реєстрацію та рух документів, що надходять на адресу суду, порядок роботи з ними в програмі Д-3, а також про виконання судових рішень.
    Головний спеціаліст  з інформаційних технологій  Яровий П.Т. ознайомив учасників заходу з можливостями системи «Електронний суд», направлення повісток за допомогою sms – повідомлень, проведенням судових засідань в режимі відео-конференції.
    Помічник судді Крупа О.О. розповіла про роботу помічників суду, з якого віку настає кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх, в чому відмінність між відкритим та закритим судовим засіданням.
    Секретар судового засідання Шимків Н.І. розповіла про роботу секретарів судового засідання та показала яким чином здійснюється фіксування судового засідання за допомогою  технічного засобу «Аккорд».
Наприкінці  зустрічі школярі задавали працівникам суду  цікаві запитання та отримали не менш цікаві відповіді.
        
 За повідомленням прес-служби суду