Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Данко В.Й. надіслав офіційне звернення до ВРП щодо незаконного проникнення до будівлі суду

03 травня 2018, 11:06

Голова Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Данко Віктор Йосипович повідомляє, що в ніч з 24 на 25 квітня 2018 року близько 00 год. 40 хв. невідомі особи проникли в адміністративну будівлю суду.

За словами судді, це підтверджується відповідними записами з камер відеоспостереження. Вказане стало підставою для звернення до Управління Служби Безпеки України в Закарпатській області із заявою про можливе встановлення у приміщенні суду спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації.

Данко В.Й. повідомляє, що під час огляду місця події 25 квітня 2018 року у службовому кабінеті голови суду було виявлено предмет, схожий на пристрій для прихованого зняття аудіоінформації.

Голова Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Данко В.Й. розцінює такі дії як непроцесуальний вплив на суддю, встановлення контролю над здійсненням правосуддя та втручання в діяльність судді.

 Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України