Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Жмеринському міськрайонному суді проведено круглий стіл із представниками регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області

03 травня 2018, 10:12

Захід розпочався о 15 годині вступним словом Любові Сенько, голови Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області. Пані Любов ознайомила учасників круглого столу з реалізацією проекту «Електронний суд», яка забезпечує швидкий і зручний доступ громадян до інформації про рух судової справи, час і місце її розгляду, обмін процесуальними документами між судом та учасниками процесу із застосуванням електронного цифрового підпису. Голова суду розповіла, що скористатися системою «Електронний суд» може кожен, хто зареєстрований у системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу і має особистий електронний цифровий підпис.

Марина Лукіянова, директорка Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області, ознайомила присутніх з порядком реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу та залучення центрами БВПД захисника на виконання рішення суду. Після того, як пані Марина розповіла про алгоритм призначення адвоката, до слова запросили Володимира Білана, який ознайомив присутніх із функціями, покладеними на нього як на адвоката-наставника та повідомив, що адвокати, які надають допомогу за рахунок держави, постійно підвищують свій професійний рівень, аби відповідати стандартам якості надання БПД.

Про особливості представництва у цивільних та адміністративних провадженнях розповідала Лариса Пікановська, директорка Вінницького місцевого центру з надання БВПД, а начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Сільніцький зосередив увагу присутніх на проблемних питаннях, які виникають у ході спілкування клієнтів з адвокатами, та можливих варіантів усунення таких непорозумінь.

Наталя Коваль, голова Комісії з оцінювання якості, повноти та своєчасності  надання адвокатами БПД, що діє при Раді адвокатів Вінницької області говорила про можливість розгляду комісією листів суду щодо проведення перевірки якості надання безоплатної правової допомоги адвокатами.

Учасники круглого столу обмінялися думками про те, як можна організувати якісну взаємодію між судом та системою безоплатної правової допомоги, аби громадяни могли швидко та без зайвих клопотів отримувати належні послуги.

Захід підсумував Анатолій Рощепа, заступник начальника слідчого відділу Жмеринського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, подякувавши учасникам за вдалу взаємодію та зокрема системі БПД за вчасне призначення адвокатів та постійну готовність до робочого діалогу.

Як вдало зауважили учасники круглого столу, «…сьогоднішня зустріч - найкращий приклад взаємодії між регіональним та місцевим центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, судом, прокуратурою, радою адвокатів, адвокатами-наставниками офісів громадського захисту, комісією з оцінювання якості, повноти і своєчасності надання БПД».

 

Прес-центр БВПД

Прес-служба суду