Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф - 10 200 грн. та позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік, за керування автомобілем в стані алкоговльного сп'яніння

03 травня 2018, 09:44

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Крутій Юрій Петрович позбавив прав керування всіма видами транспортних засобів – чоловіка, 1994 р.н., мешканця міста Миколаєва. 

З постанови вбачається, що водій Ш. 10.02.2018 о 02:25 год. в м. Миколаєві по вул. Московській, 41, керував транспортним засобом ВАЗ 2112 в стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп'яніння, зі згоди водія, у встановленому законом порядку проводився із застосуванням приладу Драгер в присутності двох свідків, показник якого склав 1,37 ‰. Своїми діями Ш. порушив вимоги п. 2.9 а ПДР України.

Правопорушник в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки не повідомив.

Враховуючи викладене, вивчивши матеріали адміністративної справи, переглянувши наданий відеозапис, з якого вбачається, що Ш. підтвердив, що він їхав додому на машині та на роботі напередодні вживав алкоголь, суд дійшов до висновку, що дії Ш. містять склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП – керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп'яніння.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та наклав на нього адміністративне стягнення - у вигляді штрафу в сумі 10 200 гривні, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

 

За повідомленням прес-служби суду