Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незаконну порубку лісу засуджено жителя Сумського району

03 травня 2018, 09:06

24 квітня 2018 року Сумський районний суд Сумської області розглянув кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу) щодо громадянина К., який у січні 2018 року, перебуваючи  на землях лісового фонду, а саме на території кварталу 103, виділу 7 та кварталу 125, виділу 7, що відносяться до обходу № 16 ДП «Сумське лісове господарство», розташованого на території Верхньосироватської сільської ради, неподалік с. Новоселиця Сумського району, без відповідного дозволу спиляв бензопилою  чотири  дерева породи «сосна», а через декілька днів повернувся до місця порубки лісу та з допомогою своїх товаришів, які не були обізнані про незаконність його дій, завантажив деревину у причеп та вивіз трактором з лісу. На шляху слідування до с. Нижня Сироватка Сумського району, під час транспортування вищезазначених  колод,  вказані громадяни були зупинені працівниками поліції. 

        Внаслідок протиправних дій  громадянина К., що виразилися у незаконній порубці  дерев у лісі, завдано істотну  шкоду державі на суму 12064 гривень.

       Призначаючи покарання за вчинення вищезазначеного злочину, суд врахував характер і ступінь суспільної небезпеки, дані про особу обвинуваченого, його характеризуючі дані та призначив йому покарання  у вигляді одного року обмеження волі. На підставі ст. 75 КК України  громадянина К.  звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановлено йому іспитовий строк на один рік.

 

За повідомленням прес-служби суду