Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Артемівському міськрайонному суді Донецької області проведено "День відкритих дверей"

03 травня 2018, 08:53

 

        В приміщенні Артемівського міськрайонного суду Донецької області відбувся День відкритих дверей для учнів 9 класу Бахмутського НВК №11.

 

       27 квітня 2018 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області відкрив двері молоді Бахмута. На захід прибули учні 9 класу Бахмутського НВК №11 у супроводі керівника Суткового В.Л. На вході всіх зустріла прес-секретар суду Оксана Іванівна Ужакова та ознайомила присутніх з планом заходу.  Програма проведення Дня відкритих дверей включила в себе екскурсію приміщенням суду, знайомством з архівом суду, канцелярією, залами судових засідань.

       Прес-секретар суду  розповіла учням про суд, судову систему України та символи судової влади. Також діти дізнались хто може бути обраний на посаду судді.

       Консультант суду Токарева Ангеліна Анатолівна розповіла дітям історичну довідку про суд. Про видатного суддю та вподальшому голову суду, який працював з 1944 по 1987 рік в Артемівському міському суді Блінкова Олександра Васильовича.

      Далі учні завітали до канцелярії суду де дізналися про порядок приймання, реєстрації та рух документів, що надходять до суду та роботу з ними в програмі «Д-3». Порядком реєстрації різних категорій справ, ведення обліково-статистичних карток, виконання судових рішень.

      В архіві суду учні ознайомились з порядком зберігання справ, строками зберігання окремих категорій справ, та порядком знищення справ після спливу строку їх зберігання.

      Консультант суду Рибкіна Наталя Миколаївна ознайомила присутніх з можливістю слухання справ у режимі відео конференції. Розповіла, що такий розгляд справи спрямований на підвищення оперативності розгляду справи та сприяє економії коштів учасникам судового процесу. Присутні також дізналися про окремі функції програми «Електронний суд» які діють на теперішній час в суді, і про сторінку суду на «Фейсбуці»

      У фінальній частині діти висловили подяку за проведення заходу.

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду