Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному у скоєнні смертельного ДТП в с. Скраглівка на автодорозі «Шепетівка – Чуднів – Бердичів»

02 травня 2018, 17:19

2 травня 2018 року Бердичівським міськрайонним судом частково задоволено клопотання слідчого Бердичівського відділу поліції стосовно застосування запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту до особи, яка підозрюється у скоєнні ДТП із смертельним наслідком (ст. 286 ч. 2 ККУ). Так, судом до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді  домашнього арешту, строком на два місяці  і покладено на нього обов’язок в період з 10 год. 00 хв.  по 08 год. 00 хв. не залишати свого постійного місця проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Обґрунтовуючи необхідність обрання вказаного запобіжного заходу, сторона обвинувачення вказала, що підозрюваний з метою уникнення кримінальної відповідальності може незаконно впливати на свідків для зміни раніше даних ними показань та зможе переховуватись від органів досудового розслідування і суду.

В свою чергу, сторона захисту та підозрюваний заперечували проти такого запобіжного заходу, вказували на недоведеність ризиків, передбачених КПК та просили застосувати запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Нагадаємо, що подія сталася вечором 29 квітня 2018 року в с. Скраглівка на автодорозі «Шепетівка – Чуднів – Бердичів». Підозрюваний, перебуваючи за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на бетонну опору лінії електропередач та на бетонну огорожу домогосподарства. В наслідок автопригоди один із пасажирів автівки загинув.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п’яти днів з дня її оголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Житомирської області.

 

За повідомленням прес-служби суду