Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Снігурівський районний суд Миколаївської області відвідали школярі

19 квітня 2018, 16:46

 

18-19 квітня 2018 року з метою підвищення рівня правової культури майбутнього покоління, забезпечення прозорості та відкритості, підвищення рівня обізнаності з роботою суду у Снігурівському районному суді Миколаївської області проведено «День відкритих дверей».

18 квітня суд відвідали учні 9 класу Снігурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

З вітальним словом до учнів звернулась керівник апарату Шваюк О.В., яка ознайомила дітей з основними напрямками діяльності суду та розповіла як здійснюється прийом заяв та документів в суді.

Після перегляду відеоролику «Життя справи в суді» учні поспілкувались з виконуючим обов’язки голови суду Кобзарем Ю.Ю., який розповів про роль судової влади в Україні, відкритість суду, доступ до правосуддя.

Керівником апарату Шваюк О.В., проведено оглядову екскурсію приміщенням суду, під час якої учні мали змогу ознайомитись з основними посадовими обов’язками працівників суду.

Секретарем суду продемонстровано процедуру реєстрації справи в комп’ютерній програмі «Д-3», надано можливість ознайомитись з процедурою автоматизованого розподілу справ. Головним спеціалістом з інформаційних технологій продемонстровано роботу системи відеоконференцзв’язку.

Консультант суду Л.М.Корнієнко, на яку покладено обов’язки головного спеціаліста із забезпечення зв’язків з засобами масової інформації, ознайомила присутніх з офіційним веб-сайтом суду на веб-порталі «Судова влада України».

Учні були присутні при розгляді цивільної справи про встановлення факту родинних відносин під головуванням судді Кобзаря Ю.Ю.

19 квітня суд відвідали учні 9 та 10 класів Снігурівської районної гімназії імені Т.Г.Шевченка.

З вітальним словом  до учнів звернувся виконуючий обов’язки голови суду Кобзар Ю.Ю. розповівши, які категорії справ розглядаються судами. Приділивши увагу таким категоріям, як кримінальні справи та справи про адміністративні правопорушення, повідомив про відповідальність за порушення законів. Окрім того, під час бесіди, учні отримати відповіді на всі запитання, які їх найбільше цікавили.

Керівником апарату Шваюк О.В., проведено оглядову екскурсію приміщенням суду.

По закінченню заходів учням вручені інформаційні буклети суду.

Снігурівський районний суд Миколаївської області висловлює подяку учням  за відгук на запрошення, прийняття участі у заході та виявлення активності під час знайомства з роботою суду.

Снігурівський районний суд Миколаївської області запрошує всіх бажаючих учнів місцевих шкіл на цікаву, а головне корисну екскурсію до «храму правосуддя».

 За повідомленням прес-служби суду