Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Первомайським міськрайонним судом Миколаївської області було проведено "День відкритих дверей"

19 квітня 2018, 16:40

З метою підвищення рівня правової культури та правової свідомості  населення, профілактики правопорушень серед неповнолітніх, а також побудови правового діалогу між судовою владою  та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, 18 квітня 2018 року у приміщенні Первомайського міськрайонного суду було проведено захід - День відкритих дверей.

У заході прийняли участь студенти КІРУЕ та Первомайського коледжу. Також, були присутні  представники ЗМІ.

На початку заходу, вітали молодь у фойє заступник голови суду, суддя-спікер Т.Я. Літвіненко та прес-секретар суду Кернасовська О.О. Вони провели екскурсію судом ( огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією), ознайомили з діяльністю суду, роботою канцелярії, з порядком зберігання справ у архіві.

Коли всі студенти розмістилися у залі, Тетяна Яківна розповіла про те, як розподіляються справи між суддями, у якому вигляді надходять до суду та які умови висуваються до сучасного обладнання залу засідань. З порядком роботи  у   комп’ютерній програмі   Д-3, порядком реєстрації справ різних категорій, ознайомив провідний спеціаліст з інформаційних технологій Беженуца О.І. Також, було оглянуто веб-сайт суду, продемонстровано судове засідання у режимі відеоконференцзв’язку. Секретар судового засідання Лянгорт З.О. розповіла студентам про засоби фіксування судового процесу.

 

У фінальній частині, заходу Дня відкритих дверей, студенти висловили подяку за проведений захід. В учасників заходу залишилося багато приємних вражень і усі висловили сподівання, що такі зустрічі відбуватимуться і надалі.На останок суддя-спікер побажала студентам успіхів у навчанні.

За повідомленням прес-служби суду