Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено підготовче засідання по кримінальному провадженню за вчинення розбою й вбивства за 1300 гривень

19 квітня 2018, 16:19

18 квітня 2018  року до Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області з обвинувальним актом надійшло кримінальне провадження по обвинуваченню громадян «А» та «П».

Вищезазначені особи підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), за ч.4 ст.187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (розбій)).

Обставини справи: громадяни «А» та «П», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, впевнившись, що громадянка «Б» перебуває вдома та усвідомлюючи, що остання через свій похилий вік та їх фізичну перевагу не зможе вчинити опору, реалізуючи свій злочинний умисел, діючи за попередньою змовою, проникли до однієї з кімнат будинку громадянки «Б» та нанесли потерпілій численні удари руками в область голови та грудної клітини, від яких наступила її смерть. Продовжуючи свої спільні злочинні дії, після вчиненого умисного вбивства з корисливих мотивів громадянин «А» за попередньою змовою із громадянином «П», заволоділи майном громадянки «Б», а саме: грошовими коштами в сумі 1300 гривень та продуктами харчування на суму 120 гривень.

Дана судова справа надійшла з Апеляційного суду Миколаївської області, оскільки відповідно до вимог ч.2 ст. 31 КПК України кримінальне провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк більше 10 років, здійснюється колегіально судом у складі трьох професійних суддів, а у Новоодеському районному суді Миколаївської області на даний час працює лише один суддя.

За наслідками автоматизованого розподілу справу № 482/504/18 було передано на розгляд колегії Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області під головуванням судді Дробинського Олександра Едуардовича та суддів Миронової Оксани Володимирівни й Старжинської Ольги Євгеніївни.

У справі призначене підготовче засідання на 20.04.18 о 10:30 год., яке відбудеться у залі судових засідань №1 у приміщенні суду за адресою: 56500, Миколаївська область, м. Вознесенськ, вул. Кібріка, 11.

За повідомленням прес-служби суду